Love Tomorrow en VITO geven met Earthwise het podium aan impactvolle ondernemers

Love Tomorrow en VITO geven met Earthwise het podium aan impactvolle ondernemers

Belgische en internationale start-ups die een positieve impact hebben op de samenleving en het milieu in de schijnwerpers

Donderdag 18 april 2024 - Deze zomer pakken Love Tomorrow en VITO uit met Earthwise in samenwerking met Startit X. Dit ondernemersplatform, dat plaatsvindt op 25 juli op de Love Tomorrow conference 2024, plaatst Belgische en internationale start-ups die een positieve impact hebben op de samenleving en het milieu, in de schijnwerpers. Verwacht je aan een programma vol innovatieve activiteiten in de magische Tomorrowland-sfeer. Naast de gerenommeerde sprekers, krijgen ambitieuze start-ups de kans om hun duurzaam idee te pitchen op het VITO4STARTERS podium. De winnaars van de pitch competitie kunnen niet alleen rekenen op een podiumplek maar ook op een significante prijzenpot van € 100.000, essentiële onderzoekssteun van VITO en een ESG assessment van Graydon Credit Safe. Deze ondersteuning is ontworpen om de winnende start-ups te voorzien van de nodige middelen om bij te dragen aan een duurzamere toekomst voor onze planeet.

Samen naar een duurzame toekomst
Love Tomorrow conference 2024 staat helemaal in het teken van duurzaamheid, innovatie en een positieve impact. Met Earthwise bieden ze, in het magische landschap van Tomorrowland, tussen de twee festivalweekends door, een platform aan start-ups, investeerders, bedrijven en onderzoekers die een missie hebben om de toekomst duurzamer te maken. Niet alleen geven ze de nodige kennis, connecties én middelen aan innovatieve start-ups, ze belichten daarnaast de samenwerkende factor. Samen met hoofdpartner VITO en partner Start it X, wil Love Tomorrow een cultuur van gezamenlijk leren en inspiratie creëren, waar deelnemers inzichten kunnen verwerven van leiders uit de sector, experts en collega's.

Connecteren tijdens, na én voor het event
De ervaring om te connecteren begint dit jaar iets vroeger. Met de Love Tomorrow matchmaking-tool, die ze enkele weken voor het evenement zullen lanceren, kunnen bezoekers in contact komen met elkaar en beslissen om elkaar op het festivalterrein te ontmoeten. Een mooie opportuniteit om te netwerken, ideeën uit te wisselen en potentiële samenwerkingen te verkennen in een creatieve en inspirerende omgeving.

VITO4STARTERS-awards
In de maanden voor Love Tomorrow 2024 wordt een platform gelanceerd waarop zowel Belgische als internationale start-ups zich kunnen inschrijven. De ondernemingen die geselecteerd worden mogen op Love Tomorrow 2024 hun idee pitchen en maken kans om een award binnen te halen. Wat er te winnen valt? De hoofdprijs van € 50.000 en een tweede en derde prijs van respectievelijk € 30.000 en € 20.000. Een budget om de winnende onderneming te ondersteunen met onderzoek en ontwikkeling, denk maar aan technologisch advies, hulp met de Proof of Concept, toegang tot de VITO-infrastructuur (laboratoria, onderzoekslocaties, state-of-the-art pilootinfrastructuur, …). Maar dat is nog niet alles. De winnaars krijgen ook toegang tot VITO’s netwerk, en surfen zo mee op de zichtbaarheid van de VITO-kanalen. Een prijs die veel in beweging kan zetten.

Dat ondervond ook co-founder van Uze, Dieter Scotte, die vorig jaar de prijs in de wacht sleepte: “Sinds we VITO4STARTERS hebben gewonnen kunnen we uitsluitend een budget vrijhouden voor onderzoek. Wat daarvoor bijna niet haalbaar was. Je krijgt niet alleen een serieuze financiële steun, maar je krijgt ook bekendheid en vooral geloofwaardigheid. Dat is interessant om op opportuniteiten, maar vooral investeerders aan te trekken.”

Door deze wedstrijd maken Love Tomorrow en VITO de brug tussen ondernemers, investeerders en visionairen kleiner en zijn ze een katalysator voor de groei van bedrijven die bijdragen aan een betere toekomst.

Circle of Innovation
Naast de wedstrijd Earthwise nog meer opportuniteiten: de Circle of Innovation, georganiseerd door Start it X. Dit initiatief is een krachtige gelegenheid waar leiders uit de bedrijfswereld en oprichters van start-ups samenkomen om duurzame toekomsten te smeden. In 120 minuten faciliteert Start it X zinvolle één-op-één gesprekken, waarbij innovatieve start-ups en onderzoekers gekoppeld worden aan bedrijven die graag echte duurzaamheidsuitdagingen willen aanpakken. Dit platform creëert win-win partnerschappen en waardevolle connecties die uw aanpak van duurzaamheidsdoelen kunnen transformeren.

Voel jij je geroepen om met je duurzame start-up deel te nemen en je idee te pitchen aan honderden ondernemers en visionairen? Schrijf je dan via de website: https://lovetomorrow.com/love-tomorrow-2024/earthwise. Waag je kans nog tot 19 mei 2024.

Over Love Tomorrow
Love Tomorrow, opgericht binnen de organisatie van Tomorrowland, rust op twee fundamentele pijlers. Allereerst streeft het naar directe impact door het initiëren van duurzaamheidsprojecten die Tomorrowland transformeren in duurzaam evenement. Ten tweede wordt inspiratie tot leven gebracht door storytelling, diverse evenementen en een levendige community.

Love Tomorrow 2024 onthult voor het publiek de onbegrensde mogelijkheden van een bewuster en duurzamer leven, met als doel samen te werken aan een betere toekomst. Op het festival versmelten bewustwording, innovatie en entertainment in de magische setting van Tomorrowland.

Debby Wilmsen Press Coordinator & Spokeswoman, Tomorrowland
Jordy Van Overmeire PR Coordinator, Tomorrowland
Over Love Tomorrow

Opgericht binnen de organisatie van Tomorrowland, rust Love Tomorrow op twee fundamentele pijlers: ten eerste, directe impact, door duurzaamheidprojecten te initiëren die Tomorrowland transformeren in duurzaam evenement en ten tweede,  inspiratie, tot leven gebracht door storytelling, diverse evenementen en een levendige community

In 2024 zal de derde editie van de Love Tomorrow conferentie meer dan 6000 bezoekers samenbrengen in De Schorre in Boom, en wordt zo een jaarlijks hoogtepunt. Het brengt expertsprekers samen om hun visies te delen over een breed scala aan onderwerpen, van technologie en natuur tot gezondheid en meer, naast een magische avondshow, DJ-sets, een job fair en netwerkmogelijkheden, waarmee het zijn toewijding aan het inspireren van een betere toekomst versterkt.